Nikola Zečević (©Starsport)
Nikola Zečević (©Starsport)

Zečević: Ovo je Partizan, idemo na plej-of, pa napad na titulu; Petrić: Uvek je motiv više protiv Zvezde

Vreme čitanja: 5min | ned. 30.10.22. | 08:19

Crno-beli "vrtić" ponizio crveno-bele u večitom derbiju i pokazao da na Banjici opet stasavaju budući reprezentativci Srbije. Trojica bekova vicešampiona pregazili odbranu ljutog rivala, postigli 25 od 35 golova svog tima

Devet godina pehar za šampiona Srbije u rukometu ne stanuje na Banjici. Partizan je punu deceniju u velikim finansijskim problemima, novca nema, ali talenti i dalje stasavaju u crno-belom dresu. Nosioci reprezentacije Srbije, od kojih očekujemo mnogo na Svetskom prvenstvu naredne godine u Poljskoj i Švedskoj, branili su boje ovog kluba i afirmaciju stekli u redovima nekadašnjeg prvaka - Mijajlo Marsenić, Nemanja i Vanja Ilić, Bogdan Radivojević, Lazar Kukić, Dejan Milosavljev

Ove sezone, rukometaši Partizana su tiho krenuli. Prelazni rok je bio miran, većina perjanica tima, osim nekadašnjeg kapitena Nemanje Živkovića, ostala je u klubu. Nije bilo pojačanja. U žiži su bili Crvena zvezda, Vojvodina i pančevački Dinamo.

Izabrane vesti

Partizan je pobedio Zvezdu u večitom derbiju posle skoro 1.000 dana pauze. Nema trener Dario Krželj dugu klupu, na njoj su golobradi klinci. Skoro da startna postava nije imala izmene. Jedino je Veljko Popović na momente menjao standardnu bekovsku trojku. Varga je na crti pomagao Mićiću, dok je drugi čuvar mreže Aćim Beloševac odmenio sjajnog Andreja Trnavca u poslednja dva minuta meča. Samo sedam igrača se upisalo u listu strelaca. Partiju karijere pružilo je i mlado krilo Luka Lazić koji ima samo 17 godina.

16.05: (1,22) Rajn Nekar Leven (11,0) Hanover (5,20)

Crno-beli su radili u tišini, bez pompe, a u večitom derbiju su eskplodirali. Nova, jača Zvezda dobila je šamarčinu na Banjici od “vrtića” crno-belih. Trener Dario Krželj ima ubedljivo najmlađi tim u ligi. Većina igrača su rođeni posle 2000. godine. Najstariji rukometaši Partizana su golman Andrej Trnavac i levo krilo Boris Radivojević koji su 1998. godište. Mladi bekovi Partizana, Stefan Petrić, Uroš Kojadinović i Nikola Zečević razbili su rivala šutevima sa devet metara, prodorima... Radili su šta su hteli, posebno u prvih 30 minuta, kada je bilo +10 za crveno-bele.

Kojadinović ima 22 godine, Petrić 21, a kapiten Zečević 20, triling asova crno-belih koji kucaju na vrata i najbolje selekcije Srbije. Toni Đerona, selektor naše reprezentacije, trojicu bekova je već pozivao na širi spisak, a neki su igrali na Mediteranskim igrama u Alžiru proteklog leta.

Partiju sezone odigrao je kapiten, srednji bek Nikola Zečević.

Nismo ni svesni kakvu smo utakmicu odigrali. Ovo što smo pokazali u večitom derbiju, to je Partizan, to smo mi. Ovako treba da izgleda svaka naša utakmica. Mladi smo, naša agresivnost koju smo pokazali je bila fenomenalna. Sve je protiv Zvezde delovalo perfektno. Ovo je poluvreme kakvo treba da bude, kakvo težimo. Da smo zamišljali bolji scenario, verovatno ne bismo mogli da pretpostavimo da ćemo imati 10 razlike na poluvremenu. Sve je bilo idealno, od odbrane do napada. Nemamo neki roster, ali svi izgaramo na terenu za klub. Mnogo nam znači ova pobeda. Spremali smo se cele nedelje za Zvezdu. Najbitnije je da smo odigrali dobru odbranu. Napad smo vežbali, ali smo znali da će doći taj šut, gol”, istakao je Zečević za Mozzart Sport.

Kapitena crno-belih nije imao svoj dan prošle nedelje protiv Metaloplastike, ali se sada iskupio.

Ne znam šta mi je bilo protiv Šapčana. Nije me htelo, ali derbi me je motivisao. To je poseban doživljaj, kada vidimo punu dvoranu mora svaki igrač da pruži 100 odsto. Drugu godinu sam u Partizanu, ovo mi je prvi derbi u životu. Sjajna atmosfera, najbolji navijači na svetu su nam priredili lep ambijent. Pod utiskom sam. Voleo bih da dođu i na sledećim mečevima. Mnogo nam znači njihova podrška. Igramo bolje kad imamo huk s tribina”.

Ambicije su ulazak među prva četiri, a Zečević ide i korak dalje:

Idemo na plej-of, a posle se napada titula”.

Mladi organizator igre je rođen 2002. godine, generacija koja je zablistala proteklom leta na juniorskom Evropskom prvenstvu u Portugaliji pod komandom Đorđa Teodorovića. Njegova generacija donela je bronzu, prvu medalju u mlađim kategorijma od samostalnosti naše zemlje. Kapitena Partizana, nažalost, nije bilo zbog povrede.

Na veliku žalost sam propustio juniorsko Evropsko prvenstvo gde su moji drugari ostavrili sjajan rezultat. Imao sam naprsnuće stopala, dugo sam pauzirao, celo leto sam odmarao, spremao se za ovu sezonu. Sada je to prošlost, na meni je da radim još jače. Želja mi je da budem deo i najbolje selekcije Srbije”, zaključio je srednji bek Partizana.

Stefan Petrić (©Starsport)Stefan Petrić (©Starsport)

Stefan Petrić je Zvezdino dete, ponikao je u komšiluku. Sin nekadašnjeg asa crveno-belih iz šampionskih dana s kraja prošlog i početkom ovog veka, Vladimira Belog Petrića, više od tri godine je u taboru Partizana. Projektilima sa desetak metara izbušio je mrežu nekadašnjeg kluba.

Nismo očekivalo da ćemo ovako lako da pobedimo. Odlično smo otvorili utakmicu, odvojili se na veliku razliku u prvom poluvremenu. Posle toga je sve bilo mnogo lakše, igrali smo sa više samopouzdanja. Mi smo odigrali borbeno, bila je ovo naša najbolja utakmica u sezoni. I ne samo u ovom šampionatu, prvih 30 minuta je najbolje otkad sam ja u Partizanu. Svaka čast momcima. Atmosfera u dvorani je bila fenomenalna. Hvala navijačima što su došli u ovom broju i što su nas bodrili svih 60 minuta. Hvala i mojoj porodici koja je bila uz mene, bodrila me s tribina”, rekao je jedan od junaka velike pobede crno-belih za Mozzart Sport.

Perfektno je delovala bekovska trojka Partizana. Petrića je inspirisao bivši klub.

Dali smo maksimum. Presrećan sam što sam ovako dobro odigrao protiv Zvezde. Nismo se baš prijateljski rastali pre nekoliko godina, pa je to sigurno bio motiv više za mene”.

Partizan je prethodne dve sezone bio vicešampion, odmah iza dominantne Vojvodine.

Zasad, ciljamo plej-of, pa ćemo videti za dalje”, zaključio je Petrić.

----------------

Odbrojavanje je počelo, još 2 dana je ostalo do kraja nagradne igre Mozzarta. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji let iz snova za Katar, gledaj meč Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

-----------------



tagovi

Stefan PerićRK Crvena zvezdaARKUS ligaRK PartizanNikola ZečevićRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara